John Hopkins'den Kanser
Güncellemesi
1.Herkesin vücudunda kanser
hücreleri vardır.
Bu kanser hücreleri birkaç
milyara kadar çoğalmadıkça standart testlerde görülmezler. Doktorlar kanser
hastalarına tedaviden sonra vücutlarında artık kanser hücresi kalmadığını
söyledikleri zaman, bu yalnızca kanser hücrelerinin testlerle saptanamayacak
düzeyde olduğu anlamına gelir .
2. Bir kişinin hayatı boyunca 6
ile 10 kez kanser hücreleri oluşabilir.
3. Kişinin bağışıklık sistemi
güçlü olduğu zaman
kanser hücreleri yok edilir ve çoğalarak tümör oluşturmalarına engel olunur.
4. Bir kişide kanser olması, o
kişide çoklu beslenme eksikliği olduğuna işaret eder. Bunlar genetik, çevresel,
beslenme ve yaşam tarzı faktörlerine bağlı olabilir .
5. Çoklu beslenme eksiklini
yenebilmek için diyeti değiştirmek ve ek takviye almak bağışıklık sistemini
güçlendirir.
6. Kemoterapi hem hızlı çoğalan
kanser hücrelerini, hem de kemik iliğinde, sindirim siste minde v.s.'deki hızlı
büyüyen sağlıklı hücreleri yok eder ve karaciğer, böbrekler, kalp, akciğerler
v.s.'de organ tahribatına yol açar.
7. Radyasyon kanser hücrelerini
yok ederken; sağlıklı hücre, doku ve organları da yakar, yaralar zarar
verir.
8. Kemoterapi ve radyasyon
başlangıçta tümörün küçülmesine yol açar. Kemoterapi ve radyasyon tedavisinin
uzaması tümörün daha fazla yok olmasına yol açmaz.
9. Kemoterapi ve radyasyondan
dolayı vücut çok fazla toksin yüklenmesine maruz kalınca, bağışıklık sistemi ya
tehlikeye düşer, ya da yıkılır; dolayısıyla kişi çeşitli enfeksiyonlara ve
komplikasyonlara yeni k düşer.
10. Kemoterapi ve radyasyon
kanser hücrelerinde mutasyona neden olabilir ve dirençlerinin artarak yok
edilmelerini zorlaştırabilir. Cerrahi işlem de kanser hücrelerinin başka
taraflara atlamasına neden olabilir.
11. Kanser hücreleri ile
savaşmakta etkili bir yöntem ise onları çoğalmak için ihtiyaçları olan
gıdalardan yoksun ve aç bırakmaktır.
KANSER HÜCRELERİ AŞAĞIDAKİLERLE
BESLENİRLER:
a. Şeker kanser besleyicidir.
Şekeri kesilerek kanser hücrelerinin önemli bir gıdası kesilmiş olur.
NutraSweet, Equal, Spoonful v.s. gibi tatlandırıcılar zararlı olan Aspartam ile
yapılı rlar. Daha iyi bir tatlandırıcı Manuka balı veya molastır , ama az
miktarda alınmalıdırlar. Sofra tuzunda beyazlatıcı olarak kimyasallar
bulunmaktadır. Daha iyi bir seçenek Bragg'in aminosu veya deniz tuzudur .
b. Süt vücudun, özellikle
sindirim sisteminde, mukus üretmesine neden olur. Kanser mukusla beslenir. Süt
yerine tatlandırılmamış soya sütü tüketilerek kanser hücreleri aç bırakılabilir
.
c. Kanser hücreleri asit ortamda
gelişirler. Et temelli diyet asittir ve sığır eti veya domuz eti yerine bol
balık ve az tavuk eti yemek en iyisidir . Ette, özellikle kanserli kişilere
zararı olan, canlı hayvan antibiyotikleri, büyüme hormonları ve parazitleri
bulunur.
d. %80 taze sebze ve meyve suyu,
kepekli tahıllar, tohumlar, nohutgiller ve biraz meyveden oluşan bir diyet
vücudu bazik (alkali) ortamda tutar. %20 de fasulye içeren pişmiş gıdalardan
oluşabilir. Taze sebze suları kolayca emilip 15 dakika içinde hücre düzeyine
ulaşabilen ve sağlıklı hücreleri besleyen ve çoğalmalarını hızlandıran canlı
enzimler içerirler. Sağlıklı hücre üretimi için gerekli olan canlı enzimlerin
sağlanması amacıyla, taze sebze (sebzelerin çoğunluğu ve fasulye filizi) yiyin
veya suyunu için ve günde 2-3 kez çiğ sebze yiyin. Enzimler 40 oC'de yok
olurlar.
e. Yüksek kafein içerikli kahve,
çay ve çikolatadan uzak durun. Yeşil çay daha iyi bir seçenektir ve kanserle
savaşan özellikleri vardır. Bilinen toksinler ve ağır metaller içeren musluk
suyu yerine arıtılmış veya filtrelenmiş su içiniz. Damıtılmış su asittir,
kaçınılmalıdır.
12. Et proteininin sindirimi
zordur ve çok sindirim enzimi ister. Bağırsaklarda duran sindirilmemiş et çürür
ve daha çok toksin birikimine neden olur.
13. Kanser hücrelerinin
duvarları sert protein ile kaplıdır. Et yemekten kaçınarak veya azaltarak,
kanser hücrelerinin protein duvarlarına saldıran enzi mler daha çok açığa çıkar
ve vücudun öldürücü hücrelerinin kanser hücrelerini yok etmelerini sağlar.
14. Bazı destek maddeleri (IP6,
Flor-ssence, Essiac, anti-oksidanlar, vitaminler, mineraller, EFA'lar v.s..)
bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücudun kendi öldürücü hücrelerinin kanser
hücrelerini yok etmesine yardımcı olur. E vitamini gibi diğer destek
maddelerinin de, vücudun hasarlı, istenmeyen veya ihtiyac olmayan hücrelerin
atılmasının normal yolu olan, apoptoziz veya programlanmış hücre ölümüne
yardımcı olduğu bilinmektedir.
15. Kanser zihinsel, bedeni ve
ruhsal bir hastalıktır. Öngörülü ve olumlu bir ruh kanser savaşçısını muzaffer
yapar. Öfke, affetmezlik ve acı bedeni stresli ve asitli bir ortama sokar .
Seven ve affeden bir ruha sahip olmayı öğrenin. Sakin olmayı ve hayatın tadını
çıkarmayı öğrenin.
16. Kanser hücreleri oksijenli
ortamda gelişemezler. Günlük egzersizler ve derin nefes alma hücre düzeyine
kadar daha fazla oksijen alınmasına yardımcı olur. Oksijen terapisi kanser
hücrelerini yok etmek için diğer bir yöntemdir .
JOHN HOPKINS HASTANESİNDEN
KANSER GÜNCELLEMESİ - LÜTFEN OKUYUNUZ
1. Mikrodalga fırına plastik kap
ve ambalaj koymayınız.
2. Dondurucuya su şişesi
koymayınız.
John Hopkins Hastanesi bunu
yakın bir zamanda bülteninde yayınlamıştır. Bu bilgi Walter Reed Ordu Tıp
Merkezi tarafından da yayınlanmaktadır. Dioksin kimyasalları kansere, özellikle
de göğüs kanserine, neden olmaktadır. Dioksinler vücudumuzun hücreleri için son
derece zehirlidir. Plastik şişelerdeki suyu dondurmayınız, çünkü bu plastiğin
içindeki dioksinin salınmasına neden olur .
Castle Hastanesi Sağlıklılık
Programı Yöneticisi Dr. Edward Fujimoto bu sağlık tehdidini anlatmak için
yakınlarda bir televizyon programına çıktı. Dioksinleri ve bizim için ne kadar
kötü olduklarını anlattı. Plastik kaplar içindeki yiyeceklerimizi mikrodalga
fırınlarda ısıtmamamız gerektiğini söyledi. Bu özellikle de yağlı yiyecekler
için geçerli. (İngilizce metindeki fat sözcüğünün gerçek anlamı hayvansal
yağdır.) Söylediğine göre yağ, yüksek sıcaklık ve plastik kombinasyonu dioksinin
gıdaya geçmesine ve sonunda vücudumuzun hücrelerine ulaşmasına neden olmaktadır.
Bunun yerine kendisi yemekleri
ısıtmak için Corning Ware, Pyrex gibi cam kaplar veya seramik kaplar
kullanılmasını tavsiye etmektedir. Yani hazır yemek ve çorbalar ısıtılmadan önce
ambalajından çıkarılıp uygun kaplara konulmalıdır. Kağıt uygundur, ama kağıdın
içinde de ne olduğu bilinmemektedir. Sıcaklığa dayanıklı cam kap kullanmak daha
güvenlidir. Kendisi yakın bir zamanda fast food rest oranlarının plastik köpük
kaplardan kağıt kaplara döndüğünü de hatırlattı. Nedenlerden bir dioksin
sorunuydu. Kendisi plastik ambalaj malzemesi ile örtülmüş yiyeceklerin
mikrodalga fırında pişirilmesinin aynı derecede sakıncalı olduğunu da söyledi.
Yiyecekler radyasyona maruz kalıp ısınıca, yüksek sıcaklıkta plastiğin içindeki
zehirli toksinler eriyip yiyeceklerin üstüne damlamaktadır. Yiyecekler plastik
yerine kağıt havlu ile örtülebilir.