DELPHIN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
DELPHIN


 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
İstatistik
Konu Yazan GöndermeTarihi
Paz Ağus. 30, 2009 5:57 am
Perş. Haz. 18, 2009 2:24 pm
C.tesi Haz. 13, 2009 3:42 pm
Cuma Haz. 12, 2009 11:53 pm
C.tesi Mayıs 30, 2009 5:34 am
C.tesi Mayıs 30, 2009 4:47 am
Cuma Mayıs 22, 2009 5:16 pm
C.tesi Mayıs 16, 2009 8:34 am
Perş. Mayıs 14, 2009 6:55 pm
C.tesi Mayıs 09, 2009 10:04 am
Çarş. Mayıs 06, 2009 12:49 pm
Ptsi Mayıs 04, 2009 2:29 pm
Cuma Nis. 24, 2009 9:10 am
Cuma Nis. 24, 2009 5:57 am
C.tesi Nis. 11, 2009 11:47 am
Cuma Nis. 03, 2009 4:35 pm
Paz Mart 29, 2009 11:22 am
Salı Mart 17, 2009 2:18 pm
Perş. Mart 12, 2009 7:15 pm
Salı Mart 10, 2009 11:49 am

 

 Üzüm çekirdeği deyip geçmeyin!

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
tatardayı
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
tatardayı


Erkek Mesaj Sayısı : 586
Yaş : 58
Location : Denizli
Kayıt tarihi : 31/12/07

Üzüm çekirdeği deyip geçmeyin! Empty
MesajKonu: Üzüm çekirdeği deyip geçmeyin!   Üzüm çekirdeği deyip geçmeyin! EmptyPaz Haz. 15, 2008 12:22 pm

Üzüm çekirdeği deyip geçmeyin!




Üzüm çekirdeği deyip geçmeyin! 121797
Erciyes
Üniversitesinde fareler üzerinde yapılan bir araştırma, üzüm
çekirdeğinin kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi ve radyoterapinin
olumsuz etkilerini azalttığını ortaya koydu.


11 Haziran 2008 14:11
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Erciyes
Üniversitesinin çeşitli birimlerinde görev yapan Dr. Aysun Çetin, Dr.
Leylagül Kaynar, Dr. İsmail Koçyiğit, Dr. Sibel Kavukçuhacıoğlu, Dr.
Recep Saraymen, Dr. Ahmet Öztürk, Dr. Okan Orhan ve Dr. Osman Sağdıç,
üzüm çekirdeğinin antioksidan etkisinin kanser tedavisine etkisini
araştırdılar.

Erciyes Üniversitesinin geleneksel olarak düzenlediği Gevher Nesibe Araştırma Teşvik Ödülü alan
''Rat karaciğerinde radyasyon ve kemoterapinin yol açtığı oksidatif
strese üzüm çekirdeği ekstresinin etkisi'' başlıklı çalışmalar,
uluslararası The Turkish Journal Of Gastroenterology ve American
Journal Of Chinese Medicine isimli dergilerde yayınlanmak üzere
seçildi.

Dr. Aysun Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada,
kanserin olumsuz etkilerini azalttığı bilinen E ve C vitaminleri ile
ilgili çok çalışma yapıldığını, ancak E vitamininden 50 kat ve C
vitamininden 20 kat fazla antioksidan özelliğe sahip olduğu bilinen
üzüm çekirdeği ile ilgili çalışmaların son 10 yılda yapılmaya
başlandığını belirtti.

-FARELERLE DENEY-

Canlıların
vücudunda serbest radikaller (oksidan) adı verilen zararlı maddeler ile
bu maddeleri ortadan kaldıran maddelerin (antioksidan) denge içinde
bulunduğunu ifade eden Çetin, özellikle 25 yaşından sonra bu dengenin
olumsuz yönde bozulmaya başlandığını hatırlattı.

Dengenin bozulması ile birlikte artan oksidan etkinin başta kanser olmak üzere birçok ciddi sağlık sorununa yol açtığını kaydeden Çetin, şu bilgileri verdi:

''Kanser
oluşumunun engellenmesi için vücutta antioksidan miktarının azalmaması,
yaşlanma ile birlikte antioksidan takviyesi yapılması gerekir. Üzüm
çekirdeği de antioksidan özelliği çok fazla olan bir maddedir. Bu
çalışmada, kanser oluşumunun önlenmesine katkı sağlayan üzüm
çekirdeğinin, kanser tedavisi sırasında karşılaşılan olumsuzlukların
önlenmesindeki katkısını araştırdık. Kanser tedavisinde kullanılan
kemoterapi ve radyoterapi yöntemleri tümörü ortadan kaldırırken saç
dökülmesi, iştahsızlık, bulantı veya kusma gibi birçok soruna yol
açabiliyor. Araştırmamızda, bu olumsuzlukların nedeni veya sonucu
olabilecek oksidan saldırıların ortadan kaldırılmasında üzüm
çekirdeğinin katkısını test ettik.''

Üzüm
çekirdeği verilen farelerde hissedilir ölçüde yararlı antioksidan
maddelerin artışını tespit ettiklerini belirten Çetin, şöyle devam
etti:

''Fareler, biyolojik olarak insan vücuduna en çok
benzeyen hayvanlardır. Karaciğer ise bir anlamda vücudun
laboratuvarıdır. Araştırmamızda denek farelerin karaciğer dokularını
inceledik. Üzüm çekirdeği verdiğimiz fare grubunda antioksidan
maddelerin hissedilir derecede arttığını belirledik. Hatta, hem ışın
hem üzüm çekirdeği verdiğimiz grupta
antioksidan maddelerin, hiç ışın verilmeyen ve sadece su verilen
kontrol grubundan bile daha fazla düzeyde olduğunu gözlemledik. Üzüm,
zaten rahatlıkla tüketilebilen doğal bir besin olduğu için insanlarda
da aynı etkileri gösterebileceği sonucuna vardık. Yani, antioksidan
özelliği nedeniyle kanser oluşumunu engelleyen üzüm çekirdeğinin,
kanser tedavisinde ortaya çıkan olumsuzlukları da azaltabileceğini
belirledik. ''

Siyah üzümde antioksidan maddenin daha fazla
bulunduğunu hatırlatan Çetin, söz konusu faydalar için üzümün çekirdeği
ile birlikte çiğnenerek tüketilmesini tavsiye ettiklerini sözlerine
ekledi.
AA
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Üzüm çekirdeği deyip geçmeyin!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DELPHIN :: GENEL SAĞLIK-
Buraya geçin:  
Yetkinforum.com | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Cookies | Son tartışmalar